Продукти харчування - молоко коров'яче сире
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
Предмет закупівлі: Молоко коров’яче сире. Відкриті торги Молоко коров'яче сире ДК 021: 2015 03330000-3 - Продукція фермерського тваринництва. Закупівля зареєстрована за Ідентифікатором закупівлі: UA-2022-12-28-012806-a.
Обґрунтування доцільності закупівлі. Повноцінне здорове харчування — важливий фактор одужання пацієнта. Саме тому у Міністерстві охорони здоров’я Наказом № 931 був затверджений Порядок організації системи лікувального харчування хворих у закладах охорони здоров'я. Система лікувального харчування побудована на основі достатності та збалансованості харчування. Це означає, що харчування хворих проектується відповідно до фізіологічних потреб здорової людини у харчових речовинах та енергії. На основі інформації про особливості патогенезу хворого, клінічний перебіг та стадії хвороби, рівень та характер метаболічних зрушень медичні працівники вносять корективи до показників окремих харчових речовин та складають меню-розкладку. При лікувальному харчуванні хворих необхідно враховувати харчовий статус хворого, його індивідуальних потреб у нутрієнтах та клінічний стан; відповідно до фізіологічних потреб визначити необхідну кількість мікронутрієнтів (білків, жирів, вуглеводів). Всіх хворих поділяють за харчовим статусом відповідно до індексу маси тіла. Згідно з цією класифікацією існує три групи людей: хворі з гіпотрофією, нормотрофією та гіпертрофією. Залежно від групи розробляється стандартний раціон для дорослих осіб. На основі харчового статусу Нормами харчування на одного хворого на день у закладах охорони здоров’я відповідно до профілю також визначається добова кількість основних продуктів харчування.
Обґрунтування обсягів закупівлі. Обсяги визначено відповідно до очікуваної потреби, обрахованої замовником та обсягу фінансування.
Обґрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі. Якісні характеристики визначено з урахуванням загальноприйнятих норм і стандартів для зазначеного предмета закупівлі.
Обґрунтування очікуваної вартості закупівлі/бюджетного призначення. Очікувана вартість обрахована з урахуванням положень Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275.
Очікувана вартість закупівлі: 190 000,00 гривень.
Строк поставки – 31.12.2023 р.
Технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі
№ з/п |
Опис та характеристика товару |
Одиниця виміру |
Кількість |
1. |
Молоко коров’яче незбиране сире вищого гатунку, жирністю не менше 3,2 % , бажане фасування у харчові бідони ємністю не більше 25 л (ємність може змінюватись за узгодженням сторін), термін зберігання не більше 24 години. Молоко має бути натуральним, незбираним, без сторонніх запахів та присмаків, без осаду та згустків і відразу ж після доїння профільтрованим та охолодженим. Смак колір та запах повинен бути притаманний молочному продукту, консистенція однорідна. Колір білий, рівномірний за всією масою. Молоко потрібно виготовляти, дотримуючись встановлених гігієнічних вимог до виробництва сирого молока (доїння, фільтрування та охолодження) та перевезення придатного для споживання людиною та інших вимог чинного законодавства. Молоко відповідає вимогам ДСТУ 3662:2018 Молоко-сировина коров`яче. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО). |
Кг. |
10000 |