Риба хек с/м тушка
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
Предмет закупівлі: Риба хек с/м тушка. Відкриті торги Риба хек с/м тушка ДК 021:2015: 15220000-6 - Риба, рибне філе та інше м’ясо риби морожені. Закупівля зареєстрована за Ідентифікатором закупівлі: UA-2023-01-11-001127-a.
Обґрунтування доцільності закупівлі. Повноцінне здорове харчування — важливий фактор одужання пацієнта. Саме тому у Міністерстві охорони здоров’я Наказом № 931 був затверджений Порядок організації системи лікувального харчування хворих у закладах охорони здоров'я. Система лікувального харчування побудована на основі достатності та збалансованості харчування. Це означає, що харчування хворих проектується відповідно до фізіологічних потреб здорової людини у харчових речовинах та енергії. На основі інформації про особливості патогенезу хворого, клінічний перебіг та стадії хвороби, рівень та характер метаболічних зрушень медичні працівники вносять корективи до показників окремих харчових речовин та складають меню-розкладку. При лікувальному харчуванні хворих необхідно враховувати харчовий статус хворого, його індивідуальних потреб у нутрієнтах та клінічний стан; відповідно до фізіологічних потреб визначити необхідну кількість мікронутрієнтів (білків, жирів, вуглеводів). Всіх хворих поділяють за харчовим статусом відповідно до індексу маси тіла. Згідно з цією класифікацією існує три групи людей: хворі з гіпотрофією, нормотрофією та гіпертрофією. Залежно від групи розробляється стандартний раціон для дорослих осіб. На основі харчового статусу Нормами харчування на одного хворого на день у закладах охорони здоров’я відповідно до профілю також визначається добова кількість основних продуктів харчування.
Обґрунтування обсягів закупівлі. Обсяги визначено відповідно до очікуваної потреби, обрахованої замовником та обсягу фінансування.
Обґрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі. Якісні характеристики визначено з урахуванням загальноприйнятих норм і стандартів для зазначеного предмета закупівлі.
Обґрунтування очікуваної вартості закупівлі/бюджетного призначення. Очікувана вартість обрахована з урахуванням положень Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275.
Очікувана вартість закупівлі: 244 000,00 гривень.
Строк поставки – 31.12.2023 р.
Технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі
№ з/п |
Найменування предмету закупівлі |
Опис та характеристика товару |
Одиниці виміру |
Кількість |
1 |
Свіжоморожений хек без голови
|
Хек заморожений повинен бути вищого ґатунку, відповідати стандартам ДСТУ 4378:2005 та/або ДСТУ 4868:2007. Тушки не менше 300 гр. без голови та хвоста, заморожені не більше одного разу. Ззовні риба повинна бути чиста, природнього забарвлення, без зовнішніх пошкоджень, цільної консистенції, із запахом, властивим запаху свіжої риби. Поверхня риби повинна бути ціла, рівна, чиста, не деформована, без сторонніх запахів і присмаків, без льодяної глазурі та снігу. Товар не повинен містити небезпечні для організму речовини, в т.ч. штучні барвники, консерванти, ароматизатори, ГМО тощо, та має відповідати санітарно-епідеміологічним вимогам і нормам. Термін придатності товару не менше 80% до дати завершення терміну придатності.Товар повинен мати відповідне пакування, яке забезпечує цілісність товару та збереження його якості під час транспортування. Упаковка – пакети, або лотки з полімерних матеріалів, ящики з гофрованого картону, або полімерні, риба повинна бути попередньо упакована в харчову плівку |
Кг. |
2000 |