A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Старокостянтинівська багатопрофільна лікарня" Старокостянтинівської міської ради Хмельницького району Хмельницької області

Масло вершкове, 72,5%, вагове

Дата: 27.04.2023 11:40
Кількість переглядів: 42

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

Предмет закупівлі: масло вершкове, 72,5%, вагове. Відкриті торги:  масло вершкове, 72,5%, вагове (ДК 021:2015 – 15530000-2 Вершкове масло). Закупівля зареєстрована за Ідентифікатором закупівлі:  UA-2023-04-27-004012-a.

Обґрунтування доцільності закупівлі. Повноцінне здорове харчування — важливий  фактор одужання пацієнта. Саме тому у Міністерстві охорони здоров’я Наказом № 931 був затверджений Порядок організації системи лікувального харчування хворих у закладах охорони здоров'я. Система лікувального харчування побудована на основі  достатності та збалансованості харчування. Це означає, що харчування хворих проектується відповідно до фізіологічних потреб здорової людини у харчових речовинах та енергії. На основі інформації про особливості патогенезу хворого, клінічний перебіг та стадії хвороби, рівень та характер метаболічних зрушень медичні працівники вносять корективи до показників окремих харчових речовин та складають меню-розкладку.  При лікувальному харчуванні хворих необхідно враховувати харчовий статус хворого, його індивідуальних потреб у нутрієнтах та клінічний стан; відповідно до фізіологічних потреб визначити необхідну кількість мікронутрієнтів (білків, жирів, вуглеводів). Всіх хворих поділяють за харчовим статусом відповідно до індексу маси тіла. Згідно з цією класифікацією існує три групи людей: хворі з гіпотрофією, нормотрофією та гіпертрофією. Залежно від групи розробляється стандартний раціон для дорослих осіб. На основі харчового статусу Нормами харчування на одного хворого на день у закладах охорони здоров’я відповідно до профілю також визначається добова кількість основних продуктів харчування.

Обґрунтування обсягів закупівлі. Обсяги визначено відповідно до очікуваної потреби, обрахованої  замовником та обсягу фінансування.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі. Якісні характеристики визначено з урахуванням загальноприйнятих норм і стандартів для зазначеного предмета закупівлі.

Обґрунтування очікуваної вартості закупівлі/бюджетного призначення. Очікувана вартість обрахована з урахуванням положень Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275.

Очікувана вартість закупівлі: 187200,00 гривень.

Строк поставки –  31.12.2023 р.

Технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі                        

з/п

Назва предмета закупівлі

Одиниця виміру

Кількість

Умови  передачі товару

1.

 

 

 

Масло вершкове, 72,5%, вагове

кг

 

 

 

800

 

Масло повинне відповідати умовам ДСТУ 4399:2005 та бути солодковершковим.  Жирність – 72,5 %

 

1. Якість товару що постачається повинна відповідати умовам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР (зі змінами та доповненнями), нормативно-технологічній документації, встановленим санітарно-гігієнічним нормам, нормам стандартизації і сертифікації та супроводжуватись відповідними документами, що підтверджують їх якість та придатність до використання. Надати сертифікат відповідності / чи якісне посвідчення / чи висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи / чи декларацію виробника / чи інший документ згідно законодавства, який підтверджує безпеку та якість харчових продуктів.

2. Товар постачають транспортом, який пройшов санітарну обробку та відповідає вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР. Доставка продукції повинна проводитися спеціалізованим автотранспортом згідно з правилами перевезення харчових продуктів. Автомобіль, що перевозить харчові продукти, повинен бути забезпечений санітарним паспортом. Водій та особи, що супроводжують транспорт повинні мати санітарну книжку з відміткою, дійсною на момент кожного завозу товару та бути забезпеченими санітарним одягом (надати гарантійний лист).

3. Надати копію експлуатаційного дозволу та/або реєстрації потужностей із виробництва, переробки або реалізації харчових продуктів та/або документ, що підтверджує державну реєстрацію потужностей оператора ринку.

4. Ціни вказуються з урахуванням податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, транспортних витрат, навантажувально – розвантажувальних робіт тощо.

5. Товар має постачатися з терміном придатності не нижче 80 %.

6. Постачання товару відбувається партіями один-два раза на місяць (згідно заявок Замовника).

7. Тара повинна бути виготовлена з матеріалів дозволених для використання. Товар повинен бути в тарі, яка відповідає характеру товару і захищає його від пошкоджень під час доставки. Тара має містити всю необхідну інформацію про товар, згідно вимог чинного законодавства: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства - виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про енергетичну цінність. Тара, яка має бути використана для пакування та транспортування вказаного товару, повинна бути чистою, сухою, не зараженою сільськогосподарськими шкідниками та не повинна мати стороннього запаху.

8. Приймання товару проводиться з обов’язковим виконанням вхідного контролю та візуального огляду. У разі постачання Постачальником товару, який не відповідає якісним та технічним показникам згідно вимог тендерної документації Замовника і не пройшов вхідного контролю та візуального огляду такий товар Замовником не приймається і повертається Постачальнику. Товар, який був повернутий Замовником, як такий що не відповідає вимогам замовника Постачальник повинен замінити товар своїми силами і за свій рахунок протягом 2 робочих днів (Надати гарантійний лист).

9. Учасник повинен дотримуватися вимог чинного законодавства із захисту довкілля.

10. Товар повинен бути свіжим, терміни та умови його зберігання не порушені.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора