A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Старокостянтинівська багатопрофільна лікарня"
Omnium atrium medicina noblissima est (З усіх наук медицина – найблагородніша)

Овочі

Дата: 01.08.2023 15:16
Кількість переглядів: 41

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

Предмет закупівлі: Овочі. Відкриті торги:  цибуля ріпчаста свіжа ДК 021:2015 – 0322000-9 Овочі, фрукти та горіхи ДК 021: 2015 03221113-1 Цибуля. Закупівля зареєстрована за Ідентифікатором закупівлі:  UA-2023-08-01-008205-a.

Обґрунтування доцільності закупівлі. Повноцінне здорове харчування — важливий  фактор одужання пацієнта. Саме тому у Міністерстві охорони здоров’я Наказом № 931 був затверджений Порядок організації системи лікувального харчування хворих у закладах охорони здоров'я. Система лікувального харчування побудована на основі  достатності та збалансованості харчування. Це означає, що харчування хворих проектується відповідно до фізіологічних потреб здорової людини у харчових речовинах та енергії. На основі інформації про особливості патогенезу хворого, клінічний перебіг та стадії хвороби, рівень та характер метаболічних зрушень медичні працівники вносять корективи до показників окремих харчових речовин та складають меню-розкладку.  При лікувальному харчуванні хворих необхідно враховувати харчовий статус хворого, його індивідуальних потреб у нутрієнтах та клінічний стан; відповідно до фізіологічних потреб визначити необхідну кількість мікронутрієнтів (білків, жирів, вуглеводів). Всіх хворих поділяють за харчовим статусом відповідно до індексу маси тіла. Згідно з цією класифікацією існує три групи людей: хворі з гіпотрофією, нормотрофією та гіпертрофією. Залежно від групи розробляється стандартний раціон для дорослих осіб. На основі харчового статусу Нормами харчування на одного хворого на день у закладах охорони здоров’я відповідно до профілю також визначається добова кількість основних продуктів харчування.

Обґрунтування обсягів закупівлі. Обсяги визначено відповідно до очікуваної потреби, обрахованої  замовником та обсягу фінансування.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі. Якісні характеристики визначено з урахуванням загальноприйнятих норм і стандартів для зазначеного предмета закупівлі.

Обґрунтування очікуваної вартості закупівлі/бюджетного призначення. Очікувана вартість обрахована з урахуванням положень Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275.

Очікувана вартість закупівлі: 2475,00 гривень.

Строк поставки –  31.12.2023 р.

Технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі                        

№ з/п

Найменування

Од.

виміру

Кількість

Опис та характеристика

1.

Цибуля ріпчаста свіжа

кг

150

Цибулини визрілі, здорові, чисті, свіжі, сухі, непророслі, властивої для цього ботанічного сорту форми і забарвлення з сухими верхніми лусками. Без стороннього запаху та присмаку.  Не пошкоджені сільськогосподарськими шкідниками і хворобами; без механічних пошкоджень, очищена від землі сухим способом. Не допускаються цибулини: загнилі, запарені, підморожені, а також цибулини, які містять пестициди і нітрати вище норми. Урожай 2023р.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора