A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Старокостянтинівська багатопрофільна лікарня"
Omnium atrium medicina noblissima est (З усіх наук медицина – найблагородніша)

Овочі

Дата: 07.11.2023 11:28
Кількість переглядів: 30

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

Предмет закупівлі. Овочі. Відкриті торги. ЛОТ 1. Морква свіжа ДК 021:2015 – 0322000-9 Овочі, фрукти та горіхи (ДК 021: 2015 03221112-4 Морква). ЛОТ 2. Буряк столовий свіжий (ДК 021: 2015 03221111-7 Буряк). ЛОТ 3. Цибуля ріпчаста свіжа (ДК 021: 2015 03221113-1 Цибуля). ЛОТ 4. Капуста білокачанна свіжа пізньостигла (ДК 021: 2015 03221410-3 Капуста качанна). Закупівля зареєстрована за Ідентифікатором закупівлі:            UA-2023-11-07-004789-a.

Обґрунтування доцільності закупівлі. Повноцінне здорове харчування — важливий  фактор одужання пацієнта. Саме тому у Міністерстві охорони здоров’я Наказом № 931 був затверджений Порядок організації системи лікувального харчування хворих у закладах охорони здоров'я. Система лікувального харчування побудована на основі  достатності та збалансованості харчування. Це означає, що харчування хворих проектується відповідно до фізіологічних потреб здорової людини у харчових речовинах та енергії. На основі інформації про особливості патогенезу хворого, клінічний перебіг та стадії хвороби, рівень та характер метаболічних зрушень медичні працівники вносять корективи до показників окремих харчових речовин та складають меню-розкладку.  При лікувальному харчуванні хворих необхідно враховувати харчовий статус хворого, його індивідуальних потреб у нутрієнтах та клінічний стан; відповідно до фізіологічних потреб визначити необхідну кількість мікронутрієнтів (білків, жирів, вуглеводів). Всіх хворих поділяють за харчовим статусом відповідно до індексу маси тіла. Згідно з цією класифікацією існує три групи людей: хворі з гіпотрофією, нормотрофією та гіпертрофією. Залежно від групи розробляється стандартний раціон для дорослих осіб. На основі харчового статусу Нормами харчування на одного хворого на день у закладах охорони здоров’я відповідно до профілю також визначається добова кількість основних продуктів харчування.

Обґрунтування обсягів закупівлі. Обсяги визначено відповідно до очікуваної потреби, обрахованої замовником та обсягу фінансування.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі. Якісні характеристики визначено з урахуванням загальноприйнятих норм і стандартів для зазначеного предмета закупівлі.

Обґрунтування очікуваної вартості закупівлі/бюджетного призначення. Очікувана вартість обрахована з урахуванням положень Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275.

Очікувана вартість закупівлі: 43632 гривень 00 коп.

Строк поставки – 31.12.2023 р.

Технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі

№ з/п

Найменування

Од.

виміру

Кількість

Опис та характеристика

1

Морква свіжа

кг

1000

Коренеплоди свіжі, цілі, здорові, чисті, не зів’ялі, сухі, не кормових сортів, колір відповідає ботанічному сорту. Смак та запах властивий даному сорту, без стороннього присмаку та запаху. Морква вирощена в природних умовах, очищена від землі сухим способом, без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Допускаються коренеплоди з незначними відхиленнями за формою. Якість повинна відповідати ДСТУ, що діє на території України. Урожай 2023 року

2

Буряк столовий

свіжий

кг

1200

Коренеплоди свіжі, чисті, здорові, сухі, однорідні за формою. Форма, запах, смак, вага – властиві даному ботанічному сорту, без сторонніх запахів та присмаку, колір – темно-червоний (вишневий), без світлих чи темних вкраплень, промаркований у споживчій тарі. Не допускається наявність гнилого, пошкодженого шкідниками, ураженого хворобами, в’ялого, підмороженого плоду. Без ГМО. Якість повинна відповідати ДСТУ, що діє на території України. Урожай – 2023 р.

3

Цибуля ріпчаста свіжа

кг

1000

Цибулини визрілі, здорові, чисті, свіжі, сухі, непророслі, не в’ялі, не підморожені, властивої для цього ботанічного сорту форми і забарвлення з сухими верхніми лусками та сухою шийкою. Без стороннього запаху та присмаку.  Не пошкоджені сільськогосподарськими шкідниками і хворобами; без механічних пошкоджень, очищена від землі сухим способом. Не допускаються цибулини: загнилі, запарені, підморожені, а також цибулини, які містять пестициди і нітрати вище норми. Якість повинна відповідати ДСТУ, що діє на території України. Урожай 2023р.

4

Капуста білокачанна свіжа пізньостигла

кг

1500

Капуста вирощена в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Головки свіжі, цілі, здорові, чисті, цілком сформовані, непророслі, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками. Головки повинні бути зачищені до щільно прилеглих зелених або білих листків, з головок видаляють розеткові, загнилі, жовті, зів’ялі та забруднені листки (не придатні для використання). Допускається капуста з незначними відхиленнями за формою. Якість повинна відповідати ДСТУ, що діє на території України . Урожай 2023р.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора