A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Старокостянтинівська багатопрофільна лікарня"
Omnium atrium medicina noblissima est (З усіх наук медицина – найблагородніша)

Риба свіжоморожена Хек

Дата: 12.02.2024 15:03
Кількість переглядів: 97

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

 

Предмет закупівлі : Риба свіжоморожена Хек ДК 021:2015:15220000-6 - Риба, рибне філе та інше м’ясо риби морожені. Відкриті торги. Ідентифікатор закупівлі: UA- 2024-02-05-007916-a.

 

Обґрунтування доцільності закупівлі. Повноцінне здорове харчування — важливий  фактор одужання пацієнта. Саме тому у Міністерстві охорони здоров’я Наказом № 931 був затверджений Порядок організації системи лікувального харчування хворих у закладах охорони здоров'я. Система лікувального харчування побудована на основі  достатності та збалансованості харчування. Це означає, що харчування хворих проектується відповідно до фізіологічних потреб здорової людини у харчових речовинах та енергії. На основі інформації про особливості патогенезу хворого, клінічний перебіг та стадії хвороби, рівень та характер метаболічних зрушень медичні працівники вносять корективи до показників окремих харчових речовин та складають меню-розкладку.  При лікувальному харчуванні хворих необхідно враховувати харчовий статус хворого, його індивідуальних потреб у нутрієнтах та клінічний стан; відповідно до фізіологічних потреб визначити необхідну кількість мікронутрієнтів (білків, жирів, вуглеводів). Всіх хворих поділяють за харчовим статусом відповідно до індексу маси тіла. Згідно з цією класифікацією існує три групи людей: хворі з гіпотрофією, нормотрофією та гіпертрофією. Залежно від групи розробляється стандартний раціон для дорослих осіб. На основі харчового статусу Нормами харчування на одного хворого на день у закладах охорони здоров’я відповідно до профілю також визначається добова кількість основних продуктів харчування.

 

Обґрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі. Якісні характеристики визначено з урахуванням загальноприйнятих норм і стандартів для зазначеного предмета закупівлі.

 

Обґрунтування очікуваної вартості закупівлі/бюджетного призначення. Очікувана вартість обрахована з урахуванням положень Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275.

 

Обґрунтування обсягів закупівлі. Обсяги визначено відповідно до очікуваної потреби, обрахованої  замовником та обсягу фінансування.

Очікувана вартість закупівлі: 210 000,00 гривень

Строк поставки  – 31.12.2024 р.

 

Технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі

 

 

Найменування предмета закупівлі

Опис та характеристика товару

Одиниця виміру

Кількість

1

Риба свіжоморожена Хек

Риба свіжоморожена  Хек - тушка без голови та видаленим хвостовим плавцем. Риба повинна бути свіжоморожена, сухої заморозки, стандартна, мати чисту поверхню без зовнішніх пошкоджень. Консистенція і запах після відтаювання повинні бути властиві даному виду риби, без ознак псування та повторної заморозки. Риба повинна бути заморожена блоками, не містити ГМО, рослинних жирів, стабілізаторів, барвників, ароматизаторів. Термін придатності на день постачання повинен бути не менше 80 % від терміну зберігання, встановленого виробником даного товару. Риба повинна відповідати стандарту ДСТУ 4378:2005 «Риба океанічного промислу заморожена. Технічні умови». Товар, запропонований до постачання, повинен супроводжуватися наданням необхідних копії документів, які підтверджують якість товару: посвідчення якості або декларація виробника або сертифікат відповідності /або інший документ який підтверджує якість та безпеку товару. Товар повинен мати відповідне пакування, яке забезпечує цілісність товару та збереження його якості під час транспортування. Фасування – від 2 до 10 кг. Упаковка – пакети або лотки з полімерних матеріалів, ящики з гофрованого картону, або полімерні. Риба повинна бути попередньо упакована в харчову плівку. На кожній одиниці фасування повинна бути інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства – виробника, вага нетто, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про енергетичну цінність. Продукція повинна постачатися з дотриманням норм діючого законодавства.

 

кг

1500

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора