Овочі
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
Предмет закупівлі: Овочі. Відкриті торги. Морква свіжа ДК 021:2015 – 0322000-9 Овочі, фрукти та горіхи (ДК 021: 2015 03221112-4 Морква). Закупівля зареєстрована за Ідентифікатором закупівлі: UA-2023-08-01-010301-a.
Обґрунтування доцільності закупівлі. Повноцінне здорове харчування — важливий фактор одужання пацієнта. Саме тому у Міністерстві охорони здоров’я Наказом № 931 був затверджений Порядок організації системи лікувального харчування хворих у закладах охорони здоров'я. Система лікувального харчування побудована на основі достатності та збалансованості харчування. Це означає, що харчування хворих проектується відповідно до фізіологічних потреб здорової людини у харчових речовинах та енергії. На основі інформації про особливості патогенезу хворого, клінічний перебіг та стадії хвороби, рівень та характер метаболічних зрушень медичні працівники вносять корективи до показників окремих харчових речовин та складають меню-розкладку. При лікувальному харчуванні хворих необхідно враховувати харчовий статус хворого, його індивідуальних потреб у нутрієнтах та клінічний стан; відповідно до фізіологічних потреб визначити необхідну кількість мікронутрієнтів (білків, жирів, вуглеводів). Всіх хворих поділяють за харчовим статусом відповідно до індексу маси тіла. Згідно з цією класифікацією існує три групи людей: хворі з гіпотрофією, нормотрофією та гіпертрофією. Залежно від групи розробляється стандартний раціон для дорослих осіб. На основі харчового статусу Нормами харчування на одного хворого на день у закладах охорони здоров’я відповідно до профілю також визначається добова кількість основних продуктів харчування.
Обґрунтування обсягів закупівлі. Обсяги визначено відповідно до очікуваної потреби, обрахованої замовником та обсягу фінансування.
Обґрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі. Якісні характеристики визначено з урахуванням загальноприйнятих норм і стандартів для зазначеного предмета закупівлі.
Обґрунтування очікуваної вартості закупівлі/бюджетного призначення. Очікувана вартість обрахована з урахуванням положень Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275.
Очікувана вартість закупівлі: 5436,00 гривень.
Строк поставки – 31.12.2023 р.
Технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі
№ з/п |
Найменування |
Од. виміру |
Кількість |
Опис та характеристика |
1 |
Морква свіжа |
кг |
50 |
Коренеплоди свіжі, цілі, здорові, чисті, не зів’ялі, сухі, не кормових сортів, колір відповідає ботанічному сорту. Смак та запах властивий даному ботанічному сорту, без стороннього присмаку та запаху. Морква вирощена в природних умовах, очищена від землі сухим способом, без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Допускаються коренеплоди з незначними відхиленнями за формою. Якість повинна відповідати ДСТУ, що діє на території України. Урожай 2023 |